Hebben jullie nu ook dat liedje van K3 in jullie hoofd? Sorry, not sorry ;). Man man man, wat een weer. Het is eindelijk zomer na vier weken herfst. De winterjas is weer opgeborgen en de korte broeken, crop tops, rokjes en tanktops mogen weer aan. Of uit, als je de hitte helemaal niet meer kan verdragen. Maar nait soez’n, geniet van die paar dagen zomer dit jaar! Wat zijn nu de ultieme spots in Groningen om even lekker af te koelen en je klotsende oksels wat frisse lucht te geven?!

1. Openluchtzwembad de Papiermolen

Prima vertoeven in de open lucht, al zeg ik het zelf. Het water is lekker koud, de patat is aanwezig en je zit niet in zo’n smoezelig, subtropisch zwembad. Persoonlijk zit ik het liefst op die stenen trap op mijn badlaken, zodat ik mensen kan bekijken (ja, jij doet dat ook).

2. Het Hoornse Meer

Houd je niet van een bak met chloor en zit je liever met je voeten in het zand? Dan is het Hoornse Meer natuurlijk ook erg leuk! Ga lekker beachvolleyballen, zandkastelen bouwen of mensen ingraven. Heulemoal mooi.

3. Paviljoen Kaap Hoorn

Wil je een beetje bijkomen van een dagje strand aan het Hoornse Meer, maar wil je eigenlijk nog niet naar huis? Overweeg dan een bezoekje aan Paviljoen Kaap Hoorn. Ze hebben een erg gevarieerde menukaart, waar menig foodie blij van wordt. Ik heb gezien dat ze nu ook vlees- en visgerechten op een authentieke lavasteengrill bereiden. Klinkt goed, proberen dus!

4. Stadsstrand Ebbingekwartier

Wat een uitvinding is dit. Geweldig. Als je in de binnenstad woont, is dit strand praktisch om de hoek. Geen idee of iedereen op zo’n stukje past, maar vanaf een paar verdiepingen hoog zal het vast lijken of er een stel knakworstjes ligt te branden in de zon.

5. The Pool Groningen

Dit hadden we nodig in Groningen! Een restaurant met een zeer gevarieerde kaart waar je alles de hele dag door kan bestellen. Heerlijk Mediterraans eten wat je met elkaar kan delen. Als ontbijt? Oké, kom maar op. Lunch? Ja hoor, gaat er prima in. Tussendoor? Waarom ook niet? Avondeten??? Ehh ja, mag ik hier wonen?! The Pool, geef me alles wat je hebt op de kaart. A happy belly is a happy life.