Snel! Haal je barbecue tevoorschijn voordat de zon besluit Nederland weer te verlaten! Ik vind barbecueën altijd ontzettend leuk. Het is gezellig, iedereen is in een goede stemming en iedereen vreet maar van alles wat los en vast zit. Wat ik het allerleukst vind, is dat er altijd verschillende typen mensen op een barbecue zijn. Herken jij ze ook?

De barbecuemaster

Dit is vaak (ik zeg vaak, niet altijd) een man. Barbecueën is namelijk echt een mannending. Het is stoer, niet te vergelijken met koken in de keuken. De man is buiten aan de slag en geeft zijn volk te eten. Als een soort opper-caveman staat hij in de rook al het vlees dicht te schroeien. Niemand hoeft hem te helpen, dat is niet nodig. Dit weet hij. Met deze gaven is hij geboren.

De organisatiemiep

Besef dat ik nu heel erg aan het stereotyperen ben, maar de organisatiemiep is vaak een vrouw. Van mezelf ben ik een beetje chaotisch, maar als het om eten gaat, behoor ik wel tot een van de organisatiemiepjes. Dit personage zorgt er voor dat er bij de American-like barbecues niet te veel van hetzelfde product wordt meegenomen, anders zit je straks met 10 bakken aardappelsalade. De plastic bordjes, bestek en bekers worden door deze persoon uiteraard ook niet vergeten.

De angst-voor-alles-wat-verbrand-is-persoon

Bij zo’n barbecue gebeurt het wel eens dat iets niet goed gaar is en aan de buitenkant helemaal zwartgeblakerd. Dat is natuurlijk een beetje jammer. Het is volkomen begrijpelijk dat je dat ene stukje vlees dan niet op wil eten, want je wil de volgende dag niet spenderen op de wc. Toch is er altijd één persoon die bang is voor alles wat een beetje verbrand is. Beste dame of heer, krab het eraf and you’re good to go. Ik zie er ook een beetje aangekoekt uit, niks aan het handje ;).

De hyena

Dit zijn mensen die als een stel hyena’s alles wat net van de barbecue af komt, meteen uit de schaal grissen en op hun bordje gooien. Hi-la-risch. Ik vind het prachtig. Ze hebben geen idee hoe dat eruit ziet. Ze eten zichzelf tonnetje rond en de barbecuemaster heeft vrijwel niks gehad. Hij heeft dan wel goed voor zijn volk gezorgd. Als een echte man.


Wisten jullie trouwens dat er ook barbecuepakketten door FoodDrop worden bezorgd? Lekker makkelijk en het kan zelfs in combinatie met een flesje wijn. Check www.fooddrop.nl/bbqdrop voor meer info!