Allereerst bedankt Simone en Hanneke voor de reacties bij de vorige blog over Noorderzon! Ik heb geprobeerd jullie tips zoveel mogelijk op te volgen. Er kwamen verschillende kraampjes aan bod en het weer was een stuk beter dan de vorige keer dat ik er was. Ik moet zeggen dat ik bij sommige kraampjes niet erg veel geluk had. Ik wilde bijvoorbeeld het stoofvlees proberen bij Puur, maar dat was er nog niet. De curries bij Soepzooi waren ook nog niet klaar en hoopte daarmee juist heel gelukkig mijn rondje door het plantsoen te eindigen. Huilie. Maar! Ik heb me toch nog samen met mijn familie tonnetje rond gegeten.

Cut the Crêpes
Als eerste nam ik de crêpe met kaas en tomatenchutney en mijn kleine nichtje nam de crêpe met hazelnootpasta. Simpel, maar wel lekker! Deed me vooral denken aan vroeger toen we pannenkoeken gingen bakken. Voor kinderen is dit een uitstekende keus op het festival. De vulling van mijn crêpe was echter een beetje veel, waardoor het er een beetje uit viel. Dit werd goed opgemerkt door de vriendelijke dame die me daarom een bordje gaf… Helaas werd het zo’n troepje op mijn bord, dus een foto zou pijn doen aan jullie ogen.

Stoofvlees en een broodje hamburger van Puur
Zoals ik al zei wilde ik het stoofvlees bij Puur proberen, maar dat was er helaas niet (serieus, waarom???). Het broodje hamburger maakte echter veel goed! Dat was heerlijk op smaak en de mosterdmayonaise paste er goed bij. Persoonlijk heb ik liever geen geraspte kaas op mijn hamburger, want dat smelt niet zo mooi… had ik liever een ander kiekje van genomen. Verder vond ik het heel leuk dat ze het verhaal achter hun producten en hun stand in de menukaart hadden verwerkt. Prima vertoeven daar.

Cheesy fondue
Het laatste eetbare wat we hadden genomen was kinda cheesy, namelijk de Hollandse kaasfondue. Allemachtig, wat at ik veel kaas op deze dag! Ik had het misschien wat anders moeten verdelen, haha. De Hollandse kaasfondue was lekker, maar wel even wennen. Er zat bier, mosterd en prei in verwerkt wat uiteindelijk leidde tot een heftige en scherpe smaakexplosie. Is er iemand die de blauwekaasfondue lekkerder vond?

Sangria
Mijn middag eindigde met een lekkere sangria om te proosten op een mooie, zonnige dag. Na al de kaas was dit erg fijn om mee af te sluiten. Door de hitte steeg de alcohol meteen naar m’n hoofd maar ondanks dat werkte het drankje erg verfrissend. En props voor de mevrouw die me geholpen had, zij was denk ik de meest vrolijke persoon die er werkte!