Beste lezers, er is nieuw mals vlees in zicht. Het Infoversum is niet meer en heeft plaats gemaakt voor een hip restaurant genaamd ‘DOT’. Qua eten ligt hun focus op urban streetfood. Hier krijg je goed eten voor een goede prijs. Dat klinkt als muziek in de oren. 

Veelbelovend
De verwachtingen zijn hoog. DOT moet een plek worden waar je van alles kan doen; werken, chillen, naar muziek luisteren en lekker eten en drinken. Het futuristische gebouw is ook zo groot dat er zelfs ruimte is voor congressen en toffe evenementen. Een plek dat inspireert, de perfecte plek voor studenten en young professionals. Tenminste, dat is wat ze graag aan willen trekken. Nu nog waarmaken natuurlijk.

De eerste indruk van onze young professional
Onze eigen young professional Jantine ging naar de grote opening om de sfeer en het eten te proeven. Het eerste wat opviel was de prachtige hipster/retro-uitstraling, wat een beetje deed denken aan Berlijn met jazzy loungemuziek op de achtergrond. Het restaurant is erg groot, dus er is genoeg plek om ongestoord aan het werk te gaan. Als de UB dus weer eens uitpuilt tijdens de tentamenweken is dit dus het perfecte alternatief. Bovendien is bediend worden tijdens het werken/studeren altijd fijn, mwaha.

De menukaart
De gerechten op de kaart zijn inderdaad te vergelijken met urban streetfood, maar wel een beetje aan de prijzige kant. Wel jammer als je jong volk aan wilt trekken, maar voor de locatie is het meer dan begrijpelijk. Jantine bestelde met haar gezelschap de brioche met krokante kip en een gebakken eitje en een burger met friet. Simpel, recht voor z’n raap en erg lekker. De krokante kip was alleen niet krokant. Een kleine kanttekening bij deze menukaart is dat het beetje onduidelijk is; kunnen deze gerechten bijvoorbeeld de hele dag besteld worden? Alle gerechten staan namelijk door elkaar heen en de brioche met kip is bijvoorbeeld niet aan te raden als avondeten.

Conclusie
Het is heerlijk vertoeven bij DOT. De sfeer is goed, de muziek is chill en je kan er lekker aan het werk. Het eten is ietwat aan de prijzige kant, maar erg lekker. Verduidelijking van de kaart is wel op z’n plaats, vooral voor mensen die nog niet zo bekend zijn met streetfood. Het Ebbingekwartier is met deze nieuwe, hippe spot wel zeker een stuk interessanter en aantrekkelijker geworden!