Mensen, ik ben gelukkig. Mijn leven is compleet. Het is eindelijk mogelijk om proper banh mi in Groningen te krijgen. Ik snap het volkomen als je het niet kent, want Groningen wasn’t about that banh mi life. Die heerlijk frisse Vietnamese ingrediënten gecombineerd met pit van de pepers op een verse Franse baguette zorgen voor de ultieme smaaksensatie. Waar je dit kan krijgen? Dat ga ik je nu vertellen.

Ik was dus lekker aan het rondtuffen in de auto door Groningen en reed op de kruising bij de Kraneweg/Verlengde Visserstraat. In mijn ooghoek zag ik ineens een foodtruck waar ‘Shiso’ op stond. De foodtruck was bestickerd met een enorme banh mi en andere stickers die verwezen naar alle verse ingrediënten. Ik dacht nee, dit kan niet waar zijn. We zijn in Groningen, hier hebben we dat niet. Ik heb mijn rijbewijs nog niet en moest mijn route afrijden, dus stoppen om een broodje te halen was geen optie. Met te veel enthousiasme en lichtelijke teleurstelling reed ik verder, gelukkig zonder iemand per ongeluk aangereden te hebben.

Ik had niet kunnen zien wat de openingstijden waren van Shiso, dus ik liep er samen met mijn vriend maar op de gok weer heen. Ik was zo zenuwachtig. Wat als de foodtruck er niet meer stond? Where could I get my banh mi fix? En toen was het moment daar. In de verte zag ik Shiso en versnelde mijn pas. Erg leuk dat het stoplicht op rood stond. Ik kreeg hetzelfde gevoel als wanneer je nodig moet plassen en je steeds dichter bij de wc komt. Toen het stoplicht eindelijk op groen sprong, rende ik naar de foodtruck. De eigenaresse was blij me te zien en ik haar. Alsof het liefde op het eerste gezicht was. Gelukkig is mijn vriend nooit jaloers.

Oh yes. Ze had vier opties voor ons; een banh mi met pork belly, chicken lemongrass, chicken korean soy en omelette. We kozen voor de chicken lemongrass en de chicken korean soy. De prijs was verrassend, een broodje kost namelijk maar 4 euro! Het was geweldig! Het vlees was zo heerlijk gemarineerd, de pepers zorgden voor extra pit en de pickled veggies en verse koriander maakten het geheel lekker fris. De eigenaresse is ook erg leuk en enthousiast. Ze wilde Groningen laten zien dat Vietnamees eten meer is dan alleen maar loempia’s. Ik vertelde dat ik zeker reclame voor haar ga maken, want haar broodjes verdienen dat. Dus bij deze. Ga erheen en geniet. Ze staat voor je klaar van maandag t/m vrijdag. Door mijn enthousiasme weet ik eigenlijk niet meer tot hoe laat, maar in ieder geval wel vanaf lunchtijd 😀