Hallo lieve mensen, bevinden jullie je al in de kerstsferen of zijn jullie compleet uitgeblust zo voor de kerstvakantie? Ik heb zelf nog ontzettend veel te doen, maar dat weerhoudt me er niet van om alvast recepten uit te zoeken voor bij het kerstdiner. En weet je, eigenlijk geniet ik het meest van de bijgerechten omdat ik er van blijf snoepen. 

Voor deze knapperige hasselback-aardappelen met knoflook en citroen heb je nodig:

  • 500 kg kleine aardappelen
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el gesmolten boter
  • 3 teentjes gehakte knoflook
  • 2 el platte peterselie, fijngesneden
  • 1 el citroensap
  • Beetje zout en peper om verder op smaak te brengen

HOE DAN?

  • Was de aardappelen, dep ze droog en maak er allemaal sneetjes in. Snijd er niet helemaal doorheen, maar gewoon.. bijna.
  • Mix alle ingrediënten door elkaar heen en smeer het mengsel op en door de aardappelen. Bewaar nog een beetje van het mengsel.
  • Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat (oh wauw, alliteratie) en bak de aardappelen 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na een half uur smeer je nog even wat extra van het oliemengsel op de aardappelen.

Eet smakelijk, volgende week meer!