Beste lezers, gelukkig nieuwjaar! Mijn lichaam is niet zo gelukkig, want die heeft nodig weer wat vitamientjes nodig. Op Facebook zie ik dat iedereen massaal de pagina’s met gezonde recepten liket en ja, dat snap ik maar al te goed. Bij deze deel ik een recept met jullie dat ik zelf maak om me weer gezond en vitaal te voelen.

Vietnamese noodlesalade met kipfilet

Deze salade lijkt qua ingrediënten erg op de vietnamese lenterolletjes, maar zonder al het gepiel. Schrik niet van die waslijst aan ingrediënten! Hussel alles door elkaar heen en je hebt een heerlijke, smaakvolle en frisse salade.

Benodigdheden
200 gram kipfilet
150 gram geraspte wortels
1 bosje koriander
1 bosje munt
2 verse rode pepers
1 stukje verse gember (ongeveer een cm dik)
2 bosuien
Een halve komkommer
150 gram taugé
2 tenen knoflook
Een handjevol pinda’s
4 el vissaus
1 el sojasaus
1 halve kop water
Zout en peper naar smaak
1 el suiker
1 limoen
1 pak rijstvermicelli

De bereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk. Snijd alle groenten in reepjes en alle verse kruiden fijn. Dit zou je best van tevoren kunnen doen, als je ’s avonds geen zin hebt. Snijd ook de kip in stukjes, bak het even gaar en breng op smaak met een beetje peper, zout en sojasaus. Leg de vermicelli in een grote schaal en week de noodles 5 minuten in kokend heet water. Giet de vermicelli af en meng er een scheutje sesamolie doorheen zodat de vermicelli niet aan elkaar gaat plakken. Maak in een andere schaal de dressing van vissaus, water, suiker, rode peper, limoen en knoflook. En ja, een beetje suiker mag om al die andere sterke smaken in balans te brengen. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar heen en garneer met wat extra koriander, pinda’s en rode peper. Eet smakelijk!