Ik houd van steak. Er gaat niets boven een perfect gegrild stuk vlees. Ik heb ooit zelfs een steak van bijna een kilo opgegeten. In mijn eentje. En ik was eerder klaar dan mijn broer. Ik zou me bijna schamen. Het liefst eet ik mijn steak héél simpel. Medium rare, beetje peper en zout en wat huisgemaakte kruidenboter. Een tijd geleden probeerde ik eens iets anders. Qua bereidingswijze net zo simpel als het maken van kruidenboter, maar dan naar een hoger niveau getild: chimichurri.

Chimichurri is een Argentijns kruidenmengsel dat geserveerd wordt bij je steak. In Argentinië weten ze als geen ander hoe ze met vlees om moeten gaan, dus deze combo geloof ik wel. Sterker nog, ik zweer bij deze combo.

Benodigdheden
De beste steak die je kan krijgen
150 ml olijfolie
3 el rode wijnazijn
5 tenen knoflook
1 spaanse peper, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 bosje bieslook
1 bosje bladpeterselie
1 bosje oregano
10 takjes verse tijm
2 tl mosterdpoeder
Zeezout en zwarte peper naar smaak

De bereiding
Grill de steak zoals je het zelf lekker vindt. Ik vind hem medium rare het lekkerst. Bij een steak van 3,5 cm dik grill je hem 3 minuten aan elke kant. Daarna laat ik het vlees 5 minuten rusten.
De chimichurri kan je op twee manieren bereiden:
1. The old fashioned way: doe alle droge ingrediënten, met uitzondering van de ui en Spaanse pepers, in een vijzel en stamp tot een gladde massa. Voeg langzaamaan de olijfolie toe en daarna de rode wijnazijn. Meng tot slot de Spaanse peper en de gehakte uien door het mengsel, voor een grove structuur.
2. The ultra easy way: pak een staafmixer of keukenmachine. Gooi alle ingrediënten erin. Druk op de knop en mix mix mix.

Of je nu optie 1 of 2 kiest, binnen 5 á 10 minuten ben je klaar.

Eet smakelijk!