Hallo allemaal, hebben jullie Blue Monday overleefd?! Of is januari meer een blue month? Ik weet niet hoe universeel de emoties zijn deze periode, maar het lijkt alsof iedereen het echt stervensdruk heeft met tentamens, deadlines en werk. Belangrijk is wel dat je goed eet tijdens deze dagen! Daarom deel ik met jullie dit heerlijke pastarecept dat ik heel comforting vind na een drukke dag. De meeste ingrediënten heb ik standaard in huis, dus voor mij is dit gerecht altijd heel goedkoop en gemakkelijk om klaar te maken.

Benodigdheden voor 2 personen
200 – 250 gram pasta (welke je maar ook lekker vindt)
2 kipfilets
200 gram spinazie à la crème
1 pakje kookroom
2 el bloem
2 el boter
1 ui
2 tenen knoflook
Peper, zout, gedroogde oregano en basilicum naar smaak (of gewoon zo’n potje met Italiaanse kruiden)
Een bakje cherrytomaatjes
Gedroogde chilivlokken
50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Kook de pasta volgens de verpakking al dente.
2. Snijd de ui en knoflook fijn.
3. Snijd de kipfilet in stukjes.
4. Verhit de boter in een pan en bak daarin de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de bloem toe en roer goed. Voeg vervolgens het kookroom toe en laat het mengsel even opkoken.
5. Bak in een andere pan de stukjes kipfilet gaar en voeg ze daarna toe aan het mengsel in stap 4.
6. Voeg dan de spinazie à la crème toe en roer tot alles goed is vermengd. Je mag de spinazie ook in een andere pan opwarmen en dan in het mengsel gooien, maar daar had ik geen zin in. Scheelt afwas zo.
7. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe, om de saus wat kaziger en dikker te maken. Voeg als je wilt nog meer kaas toe, want je koopt niet maar 50 gram kaas. Might as well use it all.
8. Breng de saus op smaak met peper, zout, oregano, basilicum en gedroogde chilivlokken (dit laatste gooi ik trouwens overal doorheen, want yummy).
9. Snijd de cherrytomaten door de helft en voeg deze toe aan het mengsel.
10. Als je het fijn vindt zoals ik om de pasta al met de saus te vermengen, vooral doen! Eet je met publiek die dat liever zelf wil doen, serveer de saus dan apart.
11. Eet smakelijk!
12. Oh, en als je je een ongeluk wilt betalen aan pijnboompitten, rooster deze even en gooi het er nog over heen. Met wat blaadjes basilicum om nog extra fancy te zijn. Maar zonder deze 2 ingrediënten is dit gerecht ook lekker, vooral als je niet veel te besteden hebt tijdens de tentamenweken.